Začala rekonstrukce stanice v Rožnově

V pondělí 8. srpna byla zahájena celková rekonstrukce celé železniční stanice v Rožnově včetně navazujícího traťového úseku ve směru do Valašského Meziříčí. Správa železnic pro tuto rekonstrukci vybrala zhotovitele stavby Společnost Rožnov, kterou tvoří firmy SWIETELSKY Rail CZ a EDIKT. Nabídková cena činila 175,8 milionu korun. Cílem rekonstrukce je především zlepšení podmínek pro cestující – rekonstrukce původní části staniční budovy, vytvoření dvou zcela nových nástupišť splňující současné standardy a revitalizace okolí nádraží (nové parkoviště, které bude přístupné od Lidlu, přístupový chodník z ulice Zemědělská a také vznikne nový hlídaný přístřešek na kola). Rekonstrukce by měla skončit do května následujícího roku.

Pro potřeby rekonstrukce byla zřízena provizorní zastávka v bezprostřední blízkosti podchodu mezi ulicemi Zemědělská a Meziříčská (49.4605331N, 18.1293758E), která je od staniční budovy vzdálená přibližně 500 metrů. Přístup k této provizorní zastávce od staniční budovy je značen značkami a žlutými šipkami na chodnících. V současnosti je stále možné zakoupit jízdní doklady přímo ve staniční budově, v dalších etapách rekonstrukce budou pro cestující sloužit mobilní buňky.

Provoz osobní dopravy je plně zachovaný, plánuje se pouze náhradní autobusová doprava od 1. 11. – 10. 12. 2022.

Fotografie vizualizací z tiskové zprávy MěÚ Rožnov p. R.: https://www.roznov.cz/tiskova-zprava-k-rekonstrukci-vlakoveho-nadrazi/d-33224

Tisková zpráva SŽ: https://www.spravazeleznic.cz/-/rekonstrukce-stanice-v-roznove-pod-radhostem-muze-zacit

Záložka pro permanentní odkaz.

Komentáře jsou uzavřeny.